zondag 10 mei 2015

Discussie met motorrijders over geluidsoverlast 10 mei 2015Aso motorfiets komt aan. Eerst hoorbaar van ver daarna aankomst op plein. Er staat iemand al klaar en kijkt al omhoog als ik alleen maar camera vast heb. Waarom? Ik spreek hen aan en zeg provocerend en geĆ«rgerd: "Kunnen jullie die motorfietsen ergens anders plaatsen alsjeblieft". Ik provoceer blijkbaar deze overgevoelige maar overlastveroorzakende motorfiets eigenaren met verzoek tot ergens anders plaatsen en er volgt discussie. Motorfreak met anonimiserende zonnebril reageert zeer emotioneel en past rhetorische trucs toe als vals beschuldigen van schelden, maar zelf schelden. Om 1.min 00 zegt hij "we zijn geen kleine jongens vriend", dat komt toch wel bedreigend over. Is beledigd over "jullie soort mensen" ik bedoel motorfreaks, zeg ik ook. Hij blijft bevooroordeeld en denkt mogelijk iets anders. Hij heeft zelf veilig zonnebril maar filmt mij terwijl ik geen bril op heb en herkenbaar ben. Afgesloten met video geluid zonder beeld. Hieronder link naar playlist meer motorfiets overlast. Ook dezelfde. Het gaat mij om de asociale mentaliteit waarbij er te veel genomen wordt i.p.v. dat er harmonie is tussen de mensen. De westerse mentaliteit.

Niet gefilmd
Hij noemt zich ondernemer en zegt in de buurt te wonen. Doet er verder niet toe. Dat laatste is niet gefilmd. Ook zoekt hij steun bij een buurman van Oostdwarsgracht. Hij roept later dat ik psychische problemen heb. Vind ik niet leuk dat die buurman blijkbaar iets dergelijks vertelt.

Reflectie
De persoon is individueel verantwoordelijk versus iedereen is ook verantwoordelijk voor het algemene. Hij verplaatst zich niet in de ander, verdringt dat. Ik denk ook dat mensen door onze welvaart gek worden gemaakt en de prioriteiten verkeerd zien. Hij wilde zijn hele leven blijkbaar al een Harley en daar is hij dan trots op. Snap ik. Maar hij overziet niet dat hij niet zo uniek is en dat er dus veel te veel motorfietsers met extreme uitlaten zijn in stedelijke gebieden als deze.

Vervolg
Hij komt op 17 mei ca. 12.30 aangelopen met een vriend, omhoog kijkend en mogelijk scheldend in het Turks, waarbij ik het woord "haram" meende te ontwaren. Hij zal wel gezegd hebben dat ik onrein ben. Ik zie vlak voor weg rijden deze jongens selfies van zichzelf maken. Deze man zal mogelijk zelf onrein zijn volgens zijn eigen roots en vertoont compensatiegedrag met zijn te luide motorfiets en dat valt mij op. Zielig en toch ook tikkeltje dreigend! Ik heb niet gereageerd en balkondeur tijdelijk dicht gedaan.Daarna alleen het wegrijden gefilmd en aldus het geluid binnen vastgelegd.

Off-line
Ik heb de videos weer off-line gezet, omdat het geen zin heeft en zo negatief is.

Ik heb hem gesproken en laat het verder zitten. Het gaat immers niet om hem, maar om algeheel.

Wel zichtbaar:

Overzicht alle recente motorfiets overlast videos buurt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten